PRZENIESIENIE FORUM
To forum jest zablokowane tylko do odczytu. Posty można pisać na:
http://forum.chryslerforum.pl
W razie problemów z hasłem na nowym forum proszę o jego reaktywację poprzez korzystanie z opcji "Nie pamiętam hasła" przy logowaniu!

pacificaforum.pl Strona Główna
 FAQ  Kalendarz Szukaj  Linki Użytkownicy Download  Album  Grupy   Rejestracja   Profil  Nasze auta  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 


Poprzedni temat «» Następny temat
Tempomat nie działa
Autor Wiadomość
RyszardB68 
JM


autko rok/wersja/poj./Pb-LPG: Pacyfica AWD touring 3,5 V6 Pb+LPG rok 2005 Morska Zieleń
Dołączyła: 25 Sie 2009
Posty: 32
Flaszki: 4/1
Skąd: Gostyń/śląskie
  Wysłany: 21 Wrz 2009 12:36 pm   Tempomat nie działa

Witam
Byłem niemiło zaskoczony niedziałajacym tempomatem ,jadac ok 70 km/h wciskam on i set ,a tu nic i tak pare razy no i lipa ,czy może to mieć zwiazek z odłanczanym akumulatorem? Pomóżcie.
Ostatnio zmieniony przez zyga 21 Wrz 2009 07:21 pm, w całości zmieniany 1 raz  
Postaw flaszkę autorowi tego posta
 
 
zyga 


Dołączył: 15 Kwi 2009
Posty: 3123
Flaszki: 251/126
Skąd: NWW-mapa
Wysłany: 21 Wrz 2009 01:06 pm   

a wcześniej działał ?
najpierw włącza się tempomat i na wyświetlaczu km pokazuje się criuse czy jakoś tak a potem wciska się set aby zapamiętać prędkość a wcześniej zobacz czy masz gruchę od tempomatu pod maską bo już tak było, że ktoś gruchę wcześniej zdemontował :)
a jak grucha jest na miejscu to jeszcze trzeba zobaczyć na wężyk podciśnienia i na linkę do przepustnicy

zobacz na to:
http://chrysler.auto.com....hlight=tempomat
_________________
--
zyga
tdi engines are for senior citizens
<czytam tylko hyde dział joke >
on board
 Autor postu otrzymał 1 flaszek(e)
Postaw flaszkę autorowi tego posta
 
 
Więcej szczegółów
Wystawiono 1 flaszek(e):
RyszardB68
RyszardB68 
JM


autko rok/wersja/poj./Pb-LPG: Pacyfica AWD touring 3,5 V6 Pb+LPG rok 2005 Morska Zieleń
Dołączyła: 25 Sie 2009
Posty: 32
Flaszki: 4/1
Skąd: Gostyń/śląskie
Wysłany: 21 Wrz 2009 01:32 pm   

Działał, aco do gruszki to zobacze, a co z akumulatorem czy ma znaczenie jego odłaczenie??
_________________
Joanna
Postaw flaszkę autorowi tego posta
 
 
szrek 


autko rok/wersja/poj./Pb-LPG: VOLVO S60 Wersja OPTIMA 2.5 TURBO 210 KM Benzynka
Dołączył: 24 Sty 2009
Posty: 454
Flaszki: 14/27
Skąd: warszawa
Wysłany: 21 Wrz 2009 04:40 pm   

RyszardB68 napisał/a:
a co z akumulatorem czy ma znaczenie jego odłaczenie??


nie ma
Postaw flaszkę autorowi tego posta
 
 
RyszardB68 
JM


autko rok/wersja/poj./Pb-LPG: Pacyfica AWD touring 3,5 V6 Pb+LPG rok 2005 Morska Zieleń
Dołączyła: 25 Sie 2009
Posty: 32
Flaszki: 4/1
Skąd: Gostyń/śląskie
Wysłany: 22 Wrz 2009 06:31 am   

Witam raz jeszcze
zyga napisał/a:
to jeszcze trzeba zobaczyć na wężyk podciśnienia

Miałeś nosa :light: ZYGA to był wężyk (pęknięty) przy gruszce , naprawa 2 min, i znowu hula :lol: . Nigdy bym na to nie wpadł .Masz u mnie duuuużą flache. Pozdro dla SZREKA.
_________________
Joanna
Ostatnio zmieniony przez RyszardB68 22 Wrz 2009 07:08 am, w całości zmieniany 1 raz  
Postaw flaszkę autorowi tego posta
 
 
jarkowy 



autko rok/wersja/poj./Pb-LPG: Pacifica touring 3,5 FWD LPG
Dołączył: 23 Sty 2009
Posty: 113
Flaszki: 7/5
Skąd: Władysławowo
Wysłany: 22 Wrz 2009 07:07 am   

dodam tylko że minimalna prędkośc jaką da się ustawić na tempomacie to 55km/h. - troche za szybko na cholowanie rozwalonegoa auta przez miasto...i musiałem w ko?cu gaz głaskać.. :D
_________________
pensjonat nad morzem we Władysławowwie
www.impresja.co
Postaw flaszkę autorowi tego posta
 
 
 
Tomaso - Poznań
Gość
Wysłany: 28 Kwi 2011 01:18 pm   Tempomat średnio działający

Witam,mam pytanko odnośnie poprawności działania tempomatu w Pacifice 2005 rok 3500.Po załączeniu i potwierdzeniu setem chcąc zwiększyć prędkośc przyciskiem dodawczym (tym górnym po prawej stronie na kierownicy) auto nie przyśpiesza.Utrzymuje tylko stałą prędkość.W poprzednich europejskich samochodach miałem tempomat i po dociskaniu przycisku + auto przyśpieczało. Mam pytanko czy w mojej pacyfice coś jest nie tak,czy one tak mają ?
 
 
widlak 



autko rok/wersja/poj./Pb-LPG: BYŁO I NIE MA
Dołączył: 11 Lis 2008
Posty: 1400
Flaszki: 84/81
Skąd: Warszawa
Wysłany: 28 Kwi 2011 01:52 pm   

Tomaso po pierwsze to może byś się w ogóle zarejestrował, przywitał a dopiero zadawał pytania. :devil: poczytał forum to wtedy można by było coś podpowiedzieć ewentualnie wskazać gdzie szukać :devil:
_________________
Pozdrawiam
Widłak
Postaw flaszkę autorowi tego posta
 
 
 
szunaj60 
Janie


autko rok/wersja/poj./Pb-LPG: AWD Pacyfica 2004 morskie srebro
Dołączył: 26 Lis 2008
Posty: 596
Flaszki: 7/16
Skąd: Lublin
Wysłany: 03 Maj 2011 12:24 pm   

Gościu Tomaso W Twojej coś jest nie tak ale rób tak jak Ci kolega zasugerował.
Postaw flaszkę autorowi tego posta
 
 
van 


autko rok/wersja/poj./Pb-LPG: Chrysler Pacifica 2005 Light Almond FWD/TOURING/3,5/pb
Dołączył: 11 Maj 2011
Posty: 162
Flaszki: 17/11
Skąd: Łódź
Wysłany: 08 Sie 2011 03:07 pm   

A u mnie zauważyłem ostatnio że jak wciskam ON to jak się należy zapala się na wyświetlaczu CRUISE, potwierdzam dolnym przyciskiem, ale prędkość nie trzyma (spada). zyga też mam sprawdzić ten wężyk ?
Postaw flaszkę autorowi tego posta
 
 
 
M. 



autko rok/wersja/poj./Pb-LPG: Chrysler Aspen 5,7 HEMI HEV Limited (Hybrid) 2009 Prąd/benzyna/LPG
Dołączył: 02 Lut 2011
Posty: 4108
Flaszki: 274/230
Skąd: Warszawa
Wysłany: 08 Sie 2011 08:10 pm   

van,
Nie zaszkodzi. Możliwe też że padła taśma pod kierownicą.
Postaw flaszkę autorowi tego posta
 
 
janek 


autko rok/wersja/poj./Pb-LPG: Pacyfica 3,5
Dołączył: 22 Sty 2009
Posty: 17
Flaszki: 1/1
Skąd: głogów
Wysłany: 02 Sty 2012 03:44 pm   

witam
czytałem to co pisaliście i poszedłem do auta posprawdzać bo też tempomat padł , okazało się że jeden wężyk od gruszki wisi na dole luzem , nie wiedziałem gdzie go wcisnąć , rozkręciłem akumulator i dalej nic , rozkręciłem tą półkę gdzie stoi aku i się wyjaśniło , w tej półce jest zbiornik chyba od podciśnienia i z tego zbiornika nie wiem jakim sposobem spad wężyk , po nałożeniu tempomat dalej śmiga
pozdrawiam
Postaw flaszkę autorowi tego posta
 
 
van 


autko rok/wersja/poj./Pb-LPG: Chrysler Pacifica 2005 Light Almond FWD/TOURING/3,5/pb
Dołączył: 11 Maj 2011
Posty: 162
Flaszki: 17/11
Skąd: Łódź
Wysłany: 07 Sty 2012 09:57 pm   

maur napisał/a:
van,
Nie zaszkodzi. Możliwe też że padła taśma pod kierownicą.


hehe u mnie wszystko działa, tylko sprawdzałem na prędkości mniejszej niż 50 :-)
Postaw flaszkę autorowi tego posta
 
 
 
M. 



autko rok/wersja/poj./Pb-LPG: Chrysler Aspen 5,7 HEMI HEV Limited (Hybrid) 2009 Prąd/benzyna/LPG
Dołączył: 02 Lut 2011
Posty: 4108
Flaszki: 274/230
Skąd: Warszawa
Wysłany: 07 Sty 2012 10:39 pm   

van napisał/a:

...tylko sprawdzałem na prędkości mniejszej niż 50 :-)


Sorry ale na to nie wpadłem :mrgreen:
Postaw flaszkę autorowi tego posta
 
 
Piotr_ 


autko rok/wersja/poj./Pb-LPG: 2006/3,5L/Pb-LPG
Dołączył: 13 Lip 2015
Posty: 33
Otrzymał 1 flaszek(e)
Skąd: Warszawa
Wysłany: 17 Cze 2017 05:46 pm   

Witam.
Chciałbym odświeżyć temat.
Pojawił się i u mnie problem z tempomatem.
Czytałem posty na forum ale każdy, albo większość napisała że kontrolka zapalała się i gasła itp.
Ja mam problem tego typu że powyżej 50 km/h w ogóle już się nie zapala.
sprawdziłem wężyki, poprawiłem ten pod aku bo wydawał się luźny i skręciłem cybantem.... no ale d..(4 litery)

Czy to że nie pokazuje nawet próby załączenia się na zegarach, to problem urządzeń pod maską czy jednak muszę rozebrać kierownicę i sprawdzić przewody?
Postaw flaszkę autorowi tego posta
 
 
west26 
west26


autko rok/wersja/poj./Pb-LPG: pacifica 2004 3,5l lpg
Dołączył: 18 Lip 2015
Posty: 681
Flaszki: 46/74
Skąd: Milicz
Wysłany: 07 Wrz 2017 11:44 am   

Koledzy, czy gruszkę tempomatu można jakoś wyczyścić czy ewentualnie wymienia się ?
Postaw flaszkę autorowi tego posta
 
 
misha85 


autko rok/wersja/poj./Pb-LPG: 2007 touring 4.0 lpg
Dołączył: 26 Kwi 2017
Posty: 87
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 08 Wrz 2017 10:38 am   

Piotr
A czy w ogóle się zapala kontrolka nawet? Powinna dać się zapalić nawet po uruchomieniu silnika. U mnie. Jak się nie zapalała to włącznik był do wymiany i taśma kierownicy
Postaw flaszkę autorowi tego posta
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Theme Pacyfka created by Matteo
MAPA STRONY GOOGLE MAP Wersja forum PDA/GSM

W serwisie Pacificaforum.pl stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania Pacificaforum.pl bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej na ten temat możecie przeczytać TUTAJ.

stat4u
Strona wygenerowana w 0.34 sekundy. Zapytań do SQL: 18